Telegram Messenger
Telegram Messenger bir süredir en iyi WhatsApp rakibi olarak biliniyordu ve bugün de hiçbir şey değişmedi. Hem WhatsApp hem de Telegram paketinin olağan mesajlaşma özelliklerinin yanı sıra, ikincisi 100.000 kişiye kadar süper gruplar, genel kanallar, kullanıcı adları, 1,5 GB’a kadar dosya paylaşma yeteneği, geçiş kodu kilidi, kendi kendini imha eden mesajlar gibi diğer özellikleri de beraberinde getiriyor. Bunların yanı sıra gizli sohbette uçtan uca şifreleme mevcut.
Bununla birlikte, Telegram’da görüntülü arama özelliği bulunmuyor. Bu nedenle, video görüşmelerini önemsemiyorsanız, mesajlaşma uygulamanız olarak Telegram Messenger’ı seçebilirsiniz.
Kurulum rehberi için tıklayın.
Signal Messenger
WhatsApp Messenger ve Facebook Messenger’daki uçtan uca şifreleme teknolojisine güç veren kuruluş olan Signal Foundation, Signal Private Messenger adlı kendi mesajlaşma uygulamasını sunuyor. Beklediğiniz gibi Signal, WhatsApp ile karşılaştırıldığında bir dizi güvenlik avantajı getiriyor.
Ayrıca, Signal yedeklemelerine, çağrılarına, grup çağrılarına ve uygulamadaki diğer tüm verilere şifreleme getiriyor. Signal kullanarak gönderdiğiniz dosyalar bile korunuyor. Ayrıca, Apple’ın App Store listesine göre, Signal kimliğinize herhangi bir veri bağlamıyor.
Yeni gelen görüntülü görüşme özelliği ile Signal, zirvedeki tahtları sallayacak gibi görünüyor.
Kurulum rehberi için tıklayın.
Discord
İlgi alanlarınız için çeşitli Discord sunucularını keşfedebilirsiniz, ancak Discord’un DM işlevselliği çoğu kişi tarafından göz ardı edilir. Mesajlar, emojiler, ifadeler (Discord Nitro’nuz varsa), GIF’ler, resimler ve hatta belgeler göndermek için Discord’un kişisel mesaj özelliğini kullanabilirsiniz. Ayrıca, ekranınızı paylaştıktan sonra sesli arama, video görüşmesi yapabilir ve hatta birlikte göz atabilirsiniz.
Spotify, Twitch, YouTube, Battle.net, Steam, Reddit, Facebook, Twitter, Xbox Live ve GitHub’dan düzenli entegrasyonlarla birlikte Discord, tüm mesajlaşma ihtiyaçlarınızı karşılar.
Ayrıca Discord’da toplam 10 üye ile grup sohbetleri de oluşturabilirsiniz.
Bridgefy
WhatsApp gibi çevrimiçi mesajlaşma uygulamalarıyla ilgili temel sorunlardan biri, çalışmak için internet bağlantısına güvenmeleridir. Ve ormanda kamp yapıyorsanız, normal metin mesajlaşma uygulamaları bile çalışmayacaktır. Çevrimdışı mesajlaşma uygulamalarının devreye girdiği yer burasıdır. Bu uygulamaların çalışması için mobil ağ veya internet bağlantısı gerekmez.
Aksine, telefonunuzda eşler arası bir bluetooth ağı veya Wifi Direct tabanlı ağ oluştururlar ve yakındaki arkadaşlarınıza mesaj göndermenize izin verirler. Bridgefy, üç ana mesajlaşma hizmeti türü sunar; kişiden kişiye modu, yayın modu ve ağ modu.
Kik
Kik, numaralarını bir mesajlaşma uygulamasını çalıştırmak için kullanmak istemeyen kullanıcılar için harika bir mesajlaşma uygulamasıdır.
Bu kullanıcılar için Kik, yalnızca e-posta kimliğinizi kullanmanızı gerektirir. E-posta kimliğinizi kullanarak hizmete kaydolduğunuzda, Kik sohbet etmek için diğer Kik kullanıcılarıyla paylaşabileceğiniz bir kullanıcı adı oluşturacaktır.
Kik’i kullanmanın en iyi yanı, herhangi bir mesajlaşma özelliğini kaybetmemenizdir. Metin mesajları, emojiler, çıkartmalar, GIF’ler, fotoğraf paylaşımı, video paylaşımı ve diğer şeylerin yanı sıra grup sohbetleri dahil olmak üzere tüm önemli özelliklere erişebilirsiniz.
Kik’in bir başka benzersiz özelliği de WhatsApp’ta alamadığınız bir şey olan botları desteklemesi.
Keybase
Keybase, güvenli bir şekilde iletişim kurmak isteyen kullanıcılar için harika olan açık kaynaklı bir güvenli sohbet uygulamasıdır. Bu açık kaynaklı bir uygulama olduğundan, tüm verilerinize bakan özel bir şirket yoktur. Her halükarda veriler uçtan uca şifrelenir.
Uygulama, sohbetlerin ekran görüntüsünü almanıza bile izin vermiyor. Mesajlaşma uygulaması, WhatsApp’tan çok Slack gibi çalışır, ancak işletmelere yönelik değildir, daha çok çevrimiçi gizlilikleriyle ilgilenen kullanıcıları hedefler.
Keybase’in en sevdiğim özelliği, onlarla bağlantı kurmak için kimsenin numarasına veya e-posta kimliğine ihtiyacınız olmamasıdır. Bu, kişisel bilgilerinizi paylaşmak istemediğiniz kullanıcılarla iletişim halinde kalmanızı sağlar. Son olarak, bu Linux işletim sistemi için yerel bir uygulama sunan birkaç mesajlaşma uygulamasından biridir.
Viber
İlk olarak, uygulama aramalarda, mesajlarda ve paylaşılan medyada uçtan uca şifreleme sunar. Dahası, birden fazla cihaza kaydedilen mesajlar da şifreleniyor, bu da bizi mesajlaşma uygulamalarının WhatsApp’ta eksik olan çoklu cihaz desteğiyle paketlendiği gerçeğine getiriyor.
WhatsApp gibi, Viber de görüntülü ve sesli görüşme yapmanıza izin verir, ancak uygulama, Viber olmayan kullanıcılara nominal ücretlerle uluslararası aramalar yapmanızı sağlayan Viber Out özelliği ile bir adım öne geçer.
Mesajlaşma özelliklerinden bahseden Viber, çıkartmalar, dosya paylaşımı, son görülme, sesli ve görüntülü mesajlar, genel hesaplar, Google Drive’a yedekleme ve daha fazlasını içerir. Ayrıca, Viber içinde oynayabileceğiniz temel oyunlar olan bir çıkartma mağazası ve Viber oyunları da bulunmaktadır.
Threema
Threema, WhatsApp’ta güvenliğiniz konusunda endişeleriniz varsa ilginizi çekebilecek güvenli bir mesajlaşma uygulamasıdır. Uygulama, mesajlar, paylaşılan dosyalar ve hatta durum güncellemeleri dahil tüm verileri şifreler. Sesli ve görüntülü arama gibi WhatsApp özelliklerinden yoksun olsa da, güvenlik özellikleri kesinlikle etkileyici.
Uygulamadaki uçtan uca şifrelemenin yanı sıra, uygulama ayrıca meta verileri toplamaz ve çeşitli şifreli yedekleme seçenekleri sunar. Threema açık kaynaklıdır ve çok şeffaf bir gizlilik politikasına sahiptir.
WhatsApp Web’e benzer şekilde çalışan ancak gruplarda anket oluşturma, parola veya parmak izi korumalı sohbetler, anonim sohbet (numara gerekmez) gibi birkaç benzersiz dokunuş içeren bir web istemcisiyle birlikte olağan mesajlaşma özelliklerini bir araya getirir.
Ama Threema ücretli bir uygulamadır.
Line
Kullanabileceğiniz başka bir WhatsApp alternatifi, bir ton özelliği barındıran oldukça popüler bir çapraz platform mesajlaşma uygulaması olan Line’dır. WhatsApp gibi, uygulamada uçtan uca şifreleme, sesli ve görüntülü aramalar ve mesajlar için destek içerir.
Ayrıca, Line Out (Line olmayan kullanıcılara uluslararası aramalar yapmanızı sağlar), çıkartma mağazası, harika bir Keep özelliği (en sevdiğiniz mesajları, fotoğrafları vb. kaydetmenizi sağlar) ve daha fazlası gibi WhatsApp ile karşılaştırıldığında epeyce benzersiz özellik sunar.
Ayrıca, uygulamada arkadaşlarınızdan herhangi bir durum güncellemesini ve fotoğraf değişikliklerini görebileceğiniz bir zaman çizelgesi içerir.
Line’ın diğer kullanışlı özellikleri arasında şifre kilidi, filtre mesajları, temalar, ödemeler için LINE Pay ve daha fazlası bulunur.
Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!
Önceki Yazı: WhatsApp’ı Silelim Mi?
Sonraki Yazı: Telegram ve Signal Nasıl Kurulur