Reklamlarınız, kötü amaçlı veya istenmeyen yazılım politikası nedeniyle Google Ads tarafından onaylanmadı!
Buradaysanız, reklamınız Google Ads tarafından reddedildi demektir. Google reklamlarınız kötü amaçlı yazılım nedeniyle onaylanmadı, ancak siteniz temiz. Bu başarısızlık, bir kampanya başlatılırken, özellikle Google’ın onaylanmama mesajı ile ortaya çıkar. Google Ads, belirli politikaları kullanır ve bu politikalardan sapmalar hatalara neden olduğundan Google, kötü amaçlı veya istenmeyen yazılımlar nedeniyle reklamlarınızı askıya alır.
Reklamlar, birçok işletme için ana gelir kaynağıdır. Google Ads gibi hizmetleri kullanmak, reklamların yayınlanmasına yardımcı olur. Ancak, reklam dünyasında belirlenen standartları korumak ve yasal olanları güçlendirmek için Google Ads bazı politikalar kullanır. Bu politikalardan sapma, hatalara neden olur ve Ads hesabı askıya alınır. Bazen bunun nedeni, ziyaretçileri kötü amaçlı sayfalara yönlendiren web sitesi koduna yerleştirilen kötü amaçlı komut dosyasıdır. Sebepler farklı olabilir ve bazı durumlarda askıya alma da kaldırılabilir. Ads hesabının askıya alınmasının nedenini anlamak, sorunu çözmenin ilk adımıdır. Birkaç adım ve açıklama ile hem hesabınızı hem de onaylanmamış reklamlarınızı geri alabilirsiniz.
Reklamlar her yerde ve yaygın kullanımı nedeniyle, bilgisayar korsanlarının ve saldırganların kişisel alanlara girip hasara yol açması için ağ geçitleri haline geldi. Reklamların kullanımıyla, kötü amaçlı yazılım ve virüsleri yaymak çok kolay. Dahası, bu tür sorunların üstesinden gelmek için, reklam denetleyicileri herhangi bir tutarsızlığı kontrol etmede daha katı hale geldi. Google Ads en önemli reklam hizmetlerinden biridir. Google Ads, zararlı reklamları düzenli olarak inceler ve gerekirse, siz reklamları onarana kadar reklamları askıya alır. Google reklamlarınızın askıya alındığını fark ederseniz, Ads ile kontrol etmeniz önerilen bir seçenektir. Bu adımın dışında, onaylanmamış Google reklamlarınızı geri getirmek için atmanız gereken birkaç adım daha vardır.
Bazen bunun nedeni, ziyaretçileri kötü amaçlı sayfalara yönlendiren web sitesi koduna yerleştirilen kötü amaçlı komut dosyasıdır. Bu makale ile kampanyanızı ve reklamınızı mümkün olan en kısa sürede başlatabilmeniz için sizi doğru yöne yönlendirmenize yardımcı olmayı amaçlıyoruz.
Kötü Amaçlı veya İstenmeyen Yazılım Nedeniyle Onaylanmayan Reklamlar
Google Ads, WordPress sitesini kötü amaçlı veya istenmeyen yazılım taşıyıcısı olarak tanımlarsa, o siteye bağlı reklamlarınızın hiçbirinin yayınlanmasına izin vermez ve bu siteye yönlendiren yeni reklamlar da onaylanmaz.
Yüklü birden çok eklentiniz olmasa bile bu sorun WordPress sitenizde ortaya çıkabilir ve hatta güvenlik taraması bile web sitenizi temiz gösterir. Bu durumda, sitenizdeki kötü amaçlı kodları kontrol etmek için hangi güvenlik eklentisini kullandığınıza bağlıdır. Çoğu zaman şifresi çözülmüş formdaki kötü amaçlı bağlantı, web sitesi dosyalarınızın derinliklerinde gizlenir. Ücretsiz eklentiler derin bir tarama yapmaz.
Kötü amaçlı bağlantılar genellikle temanızda veya eklenti dosyalarında, web sitenizde yüklü olan geçersiz eklenti/temada gizlenir. Başka bir olasılık da, eski bir eklenti kullanıyor olmanız ve bazı bilgisayar korsanlarının bu eklentide bulunan güvenlik açığından yararlanmasıdır.
Unutmayın, eğer kodu ana çekirdek dosyasından ve veritabanından temizleyemiyorsanız bir süre sonra yeniden oluşabilir. Bu da Google Ads hesabınızın tekrar askıya alınmasına neden olabilir ve tüm Google reklamlarınız reddedilir.
Google Ads desteği, hızlı bir düzeltme için en iyi kaynağınızdır. Destekleri, bir reklamın neden reddedildiğini tam olarak açıklayabilir ve sorunu çözmek için izlenecek adımları önerebilir.
Kötü Amaçlı Yazılım
Kötü amaçlı yazılım, bir bilgisayara, mobil cihaza, çalıştırdığı yazılıma veya kullanıcılarına zarar vermek için özel olarak tasarlanmış bir yazılım veya mobil uygulamadır.
Kötü amaçlı yazılım, kullanıcının izni olmadan yazılım yüklemeyi ve virüsler gibi zararlı yazılımların yüklenmesini içerebilecek kötü niyetli davranışlar sergiler. Bazen web yöneticileri, indirilebilir dosyalarının kötü amaçlı yazılım olarak kabul edildiğinin farkına varmazlar, bu yüzden bu ikili dosyalar yanlışlıkla barındırılabilir.
Aslında, açılış sayfanızın yukarıda açıklandığı gibi kötü amaçlı yazılım veya yazılım içerme olasılığı düşüktür. Bununla birlikte, Google’ın kötü amaçlı içeriği veya kötü amaçlı yazılımları tespit etmeye yönelik karmaşık süreci tamamen otomatiktir!
Kötü amaçlı içeriği ve kötü amaçlı yazılımları tespit eden saygın kuruluşlardan bilgi toplar ve ardından bu içeriğin en çok kötü amaçlı yazılımın bulunduğu belirli coğrafi konumlardaki analizine odaklanır.
Google’ın güvenli taramasına genel bakışta görebileceğimiz gibi, Google yalnızca güvenli ve kaliteli içeriğin mevcut olmasını sağlamak için çok geniş bir ağ kurar. Süreç otomatikleştikçe, hatalar meydana gelir ve genellikle “zararsız” içerik yakalanır.
Google Ads yanlışlıkla reklamınızın/sayfanızın kötü niyetli olduğunu düşündüğünde, Google’dan reklamınızı yeniden değerlendirmesini istemenin tek yolu, destek bölümünde oturum açmak, reklamın bir hata olduğunu kanıtlamak için önerileri takip etmek ve ardından reklamı incelenmesi için geri göndermektir.
Kötü Amaçlı veya İstenmeyen Yazılımlar Nedeniyle Google Ads’in Onaylanmamasının Olası Nedenleri
- Google Ads tarafından onaylanmayan yazılımda barındırılan resimler,
- Alana veya açılış sayfası URL’sine yönlendirmeler,
- WordPress eklentileri,
- Açılış sayfasına eklenen özel komut dosyaları,
- Açılış sayfasına otomatik indirmelerin dahil edilmesi, (Google’da, yazılımın indirilmesi, yalnızca kullanıcı açıkça etiketlenmiş bir indirme düğmesini tıklayarak indirmeye izin verdiğinde başlamalıdır.)
- Ziyaretçiyi hassas bilgileri göndermeye davet eden form alanları, (Google’da, yazılım, uygun şifreleme olmadan banka bilgileri gibi hassas bilgileri toplamamalıdır.)
- Beklenen içeriğin yanlış gösterimi, (Örneğin: reklamını yaptığı yazılımı tanımlamadan yalnızca “indir “veya” oynat “kelimelerini içeren bir reklam ya da indirmeye yönlendiren bir “oynat” düğmesi.)
- Yayıncının web sitesinin görünümünü taklit eden ve içerik (örneğin bir film) sunduğunu iddia eden ancak bunun yerine bağımsız bir yazılıma yönlendiren bir reklam,
- Web sitesi resimleri, Google’da kırmızı bayrağı tetikleyebilecek ve reklamlarınızın onaylanmamasına neden olabilecek kötü amaçlı yazılım veya gömülü kod,
- Aynı zamanda bir işletme için birden fazla Google Ads hesabınız varsa, işletmenizin ticari marka sorunları varsa, Ads hesabınızı bloke edecektir.
Ads Reklamlarınızı Askıya Aldığınızda Google’ın Gösterdiği Uyarılar
- Google Ads hesabınız askıya alındı – Hesabınızda şüpheli ödemeler tespit ettik.
- Google Ads hesabınız, bu veya ilgili bir hesaptaki fatura bilgileriniz doğrulanamadığı için askıya alınmıştır. Hesabınızın yanlışlıkla askıya alındığını düşünüyorsanız, lütfen bize Ads Yardım Merkezi üzerinden ulaşın.
- Google Ads hesabı, bu veya ilgili bir hesapta Ads veya Açılış Sayfası ve Site politikalarının tekrar tekrar ihlal edilmesi nedeniyle kalıcı olarak askıya alınmıştır.
- Google Ads hesabınız, şüpheli yetkisiz erişim girişimleri nedeniyle geçici olarak askıya alınmıştır.
- Maalesef sitenizin saldırıya uğradığı görülüyor. Bir bilgisayar korsanı mevcut sayfaları değiştirmiş veya sitenize spam içerik eklemiş olabilir. Bilgisayar korsanı, sunucunuzu spam içeriğini yalnızca belirli ziyaretçilere gösterecek şekilde yapılandırdıysa, bu sorunları kolayca göremeyebilirsiniz. Ziyaretçileri sitenize korumak için, Google’ın arama sonuçları sitenizin sayfalarını saldırıya uğramış olarak etiketleyebilir. Ayrıca sitenizin daha eski, temiz bir sürümünü de gösterebiliriz.
- Google Ads hesabınız, hizmet şartlarımızı ihlal ettiği için askıya alınmıştır.
- Google algoritması rastgele ve periyodik olarak web sitelerini tarar ve web sitesinin Google politikasına uygun olup olmadığını kontrol eder. Bu nedenle, kısa süre önce web siteniz tarandı ve en son sistem taraması, bu reklam verenin beyan edilen birincil açılış sayfasının güvenli olmayan bir etki alanından etkilendiğini tespit etti.
- Hesabınız, Reklam Bağışları Hesap Yönetimi Politikası’na uymadığı için devre dışı bırakıldı. Lütfen politikayı inceleyin ve hesabınızı uygun hale getirmek için güncelledikten sonra bizimle iletişime geçin.
- Kötü amaçlı yazılım nedeniyle Ads kampanyası askıya alındı.
Google Ads Hesabınızı Askıya Alınma Nedenleri
Politikaya Uyumsuzluk
Google Ads’teki en önemli faktörlerden biri politikalardır. Google Ads’ten yasaklanan reklamların çoğu ya politikalara aykırıdır ya da kesinlikle bunlara bağlı kalmaz. Google Ads’in politikaları kapsamlıdır ve bunlardan herhangi bir sapma, reklamların onaylanmamasına neden olur. Google Ads politikalarının tekrar tekrar ihlal edilmesi başka bir neden olabilir.
Google, belirlenen politikalardan saparsa reklamlarınızı askıya alır. Google’ın reklamlarına ilişkin resmi politikaya göre, telif hakkıyla korunan içerik, müstehcen içerik, içeriği kötüye kullanan içerik, profesyonel olmayan içerik, yanıltıcı içerik onaylanmayacaktır.
Virüs Bulaşmış veya Kötü Niyetli İçerik Barındıran Hesap
Reklamın askıya alınmasının bir başka nedeni de kötü niyetli pop-up’lar ve yönlendiren reklamlar. Bu, sitenizin içinde virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar olabileceğini gösterir.
Hesabınıza virüs bulaşmışsa veya kötü amaçlı reklamlar varsa, Google bunları yasaklayacaktır. Bu, ziyaretçileri korumak ve kötü amaçlı yazılımların kötü amaçlı reklamlar yoluyla yayılmasını önlemek içindir.
Düşük Kaliteli Reklamlar
Google, çok profesyonel görünmeyen reklamları da onaylamaz. Bir reklamı onaylamadan önce resim kalitesini, içerik kalitesini, video kalitesini, uygun biçimlendirmeyi vb. dikkate alır. Bu nedenle, reklamlarınız askıya alınmışsa, kalitesi açısından incelemeyi düşünün. Zayıf içerik, iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamaya kararlı olmadığınızı gösterir.
Google, herkese en iyi kullanıcı deneyimini sağlamaya çalışmaktadır. Dolayısıyla, reklamlarınız yalnızca trafik oluşturacak şekilde programlanmışsa ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamıyorsa, Google reklamlarınızı askıya alır.
Yanıltıcı Reklamlar
Reklamlarınız ziyaretçileri yanıltmamalıdır. Google, yalnızca tıklama tuzağı niteliğinde olan ve değer katmayan bu tür reklamları askıya alır. Örneğin, ücretsiz hizmetler talep eden ancak bunlar için gizli bir oranı olan reklamlar.
Reklamlarınız yanıltıcıysa ve işletmeniz veya kuruluşunuzla ilgili yanlış bilgilerin reklamını veriyorsa, Google, Ads reklamınızı onaylamaz.
Gizleme Faaliyetleri
Gizleme, Google Editoryal ekibine bir şeyler gösterdiğiniz ve kullanıcılara farklı bir konu gösterdiğiniz anlamına gelen bir yöntemdir.
Gizleme yapıyorsanız Google reklamlarınızı askıya alır. Gizleme, SEO’yu iyileştirmenin etik olmayan bir yoludur. Gizlerseniz, arama motoru botlarına ve son kullanıcıya farklı sonuçlar gösterirsiniz.
Ads’de veya web sitesinde kötü amaçlı yazılım varsa, Google reklamları hemen askıya alır. Google, reklamların kötü amaçlı yazılım bulaşmış web sitelerine yönlendirip yönlendirmediğini veya bunların dağıtımına yardımcı olup olmadığını düzenli olarak kontrol eder. Google böyle bir duyuru bulursa, askıya alınacaktır. Google reklamlarınız askıya alınırsa, kötü amaçlı yazılım bulaşma olasılığı olabilir.
Bütün bunların yanı sıra web siteniz yalnızca ziyaretçi çekmek amacıyla çok fazla reklam içeriyorsa, Google web sitesini ve Google reklamlarını askıya alabilir. Google, asıl amacı reklamcılık olan bu tür sitelere çok sıkı bir şekilde bakar. Reklam sayısının orta düzeyde olduğundan ve açılış sayfalarının doğrulanmış olduğundan emin olun.
Google Ads Hesabı Askıya Alındı – Nasıl Onarılır?
Bu tür askıya alma durumlarında reklamları onarmak en önemli önceliktir. Sebepleri öğrendikten sonra, bunları çözmek için uygun önlemleri alabileceksiniz. Aşağıdaki adımlar, reklamları çevrimiçi olarak dağıtmanızda size yol gösterecektir.
WordPress’te Kötü Amaçlı Kodu Bulmanın Yolları
- Tarayıcı aracının yardımıyla tüm WordPress dosyalarını ve veritabanını kontrol edin ve reklamlarınızın onaylanmadığı tarihe yakın bir zamanda yapılan değişiklikleri belirleyin.
- Reklamların onaylanmadığı tarihe yakın bir zamanda geliştirici veya barındırma şirketi tarafından yapılan yükleme, güncelleme, ekleme gibi herhangi bir kod/eklenti/dosya/js/css vb. değişiklikleri kontrol edin.
- Web sitenizin Google’da kara listeye alınmış olup olmadığını görmek için Google Console’u kontrol edin.
- Kodu bulmak için farklı eklentiler kullanın.
- Herhangi bir şüpheli base64_decode, eval, referrer, kodu çözülmüş yükü vb. kaldırmayı deneyin.
- Web sitenizi kötü amaçlı yazılım tarayıcımızla analiz edin. Kötü amaçlı yazılımın varlığı, reklamın askıya alınmasının en yaygın nedeni olduğundan, bu tarama tüm gizli kötü amaçlı yazılımları ortaya çıkarır.
- Etkilenen dosyaları onarın. Web sitenizi analiz ettikten sonra, reklamlarınızdaki veya web sitenizdeki kötü amaçlı yazılımları veya virüsleri tespit edebileceksiniz. Ayrıca, kötü amaçlı yazılımları WordPress sitesinden kaldırmanıza ve reklamları çevrimiçi olarak sunarken dosyaları onarmanıza yardımcı olabiliriz. Tüm virüsler kaldırıldıktan sonra, reklamlarınızı yeniden göndermelisiniz. İstenmeyen yazılım kodları tamamen kaldırılırsa, onay otomatik gerçekleşmelidir.
Bu tür askıya alma durumlarında reklamların düzeltilmesi en önemli önceliktir. Sebepleri öğrendikten sonra, bunları düzeltmek için uygun adımları atabileceksiniz. Aşağıdaki adımlar, reklamları çevrimiçine geri getirmeniz için size yol gösterecektir.
1. Adım: Google Ads Destek Ekibiyle İletişime Geçin.
Tüm iletişimleri takip edebilmek ve her şeyi düzenli tutabilmek için Google Ads destek ekibiyle bir iletişim dizisi oluşturmak isteyeceksiniz. Önce destek ekibini aramanızı tavsiye ederim.
Google Ads destek telefon numaranızı bulmak için “Yardım” simgesine tıklayın. Numaranız farklı olabilir, bu yüzden kontrol ettiğinizden emin olun.
Hatta bir destek temsilcisine ulaştığınızda, onlara “kötü amaçlı bağlantılar” reddini aldıktan sonra reklamlarınızın yeniden etkinleştirilmesi için yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Özellikle, siteyi tekrar taramalarını isteyeceksiniz.
Siteyi taradıklarında iki yanıttan birini alacaksınız: ya site temiz olacak ve kampanyalarınızı yeniden başlatabileceksiniz (yaşasın!) ya da size hala sorunları olan ve gözden geçirilmesi gereken bağlantıların listesini içeren bir e-posta gönderecekler.
2. Adım: Şüpheli Bağlantılar İçeren Bir E-posta Alacaksınız.
E-postayla gönderilen gerçek bağlantılar o kadar da önemli değil. Siteniz ele geçirildiyse, e-postada js dosyası, resim dosyaları gibi mantıklı olmayan her türden bağlantı görebilirsiniz.
Yine, önemli olan kısım buradaki iletişim hattıdır, ayrıntılar değil. E-postanın bağlantı listesinden sonraki son kısmına dikkat edin. Size özellikle bir sonraki adımda ne olması gerektiğini söylerler.
3. Adım: Google Arama Konsolundaki Hataları Temizleyin.
Google Ads, site güvenlik bilgileri için temel olarak Google Search Console’u (eski adıyla Google Web Yöneticisi Araçları) kullanıyor. Etki alanınız için oluşturulmuş bir Google Arama Konsolu profiliniz varsa (ve umarız ki vardır, çünkü SEO için çok önemli), orada oturum açabilirsiniz.
Ads reklamlarınızı reddettiyse, Google tarafından kötü amaçlı yazılım nedeniyle onaylanmayan reklamları düzeltmek için aşağıdakileri yapabilirsiniz:
- Google Ads’i açın “Reklamlar ve Uzantılar” sayfanıza gidin ve reklamınızı arayın.
- Reklamın ” Durum ” sütununda, askıya alınma nedenini bulacaksınız. “Onaylanmadı” durumunun üzerine geldiğinizde, politikanın açıklamasına giden bir bağlantı alacaksınız.
- Reklamda bir kalem simgesi bulacaksınız, tıklayın.
- Reklamı Ads tarafından belirlenen kurallara uyacak şekilde düzenleyin.
- Son olarak, “Kaydet” e tıklayın.
Onay hala mevcut değilse, raporun yanındaki balonda bulunan “Kapatıldı” bölümünde “Reklamlarımı Gönder” seçeneğini tıklamanız gerekir. Çoğu reklam 1 iş günü içinde incelenir, ancak bazıları daha karmaşık bir incelemeye ihtiyaç duyarlarsa daha uzun sürebilir.
Web sitenizi kötü amaçlı yazılım tarayıcısı ile tarayın.
Kötü amaçlı yazılımın varlığı, reklamların askıya alınmasının en yaygın nedeni olduğundan, bu tarama tüm gizli kötü amaçlı yazılımları ortaya çıkaracaktır.
Google’ın Search Console’a giriş yaparak saldırıya uğramış içeriği bulun.
Web sitenizin web yöneticilerine giriş yapın. Web siteniz ve reklamlarınız hakkında kapsamlı bir rapor alacaksınız. Google’ın botu reklamlarınızda herhangi bir zararlı içerik bulursa, bunu onaylamaz ve arama sonuçlarında görünmesini engeller. Tutarsızlıkları ve saldırıya uğramış içeriği bulmak için kullanılabilen çeşitli araçlar vardır. Bu tarama hatalarını kontrol edin. Google endeksinde şüpheli anahtar kelimeler varsa ya da herhangi bir hacker web siteniz ve reklamınız için herhangi bir zararlı içerik eklediyse “İçerik Anahtar Kelimeler” sekmesi altında, hızlıca bulabilirsiniz.
Etkilenen dosyaları onarın.
Web sitenizi taradıktan sonra, reklamlarınızdaki veya web sitenizdeki kötü amaçlı yazılımları veya virüsleri tanımlayabileceksiniz. Kötü amaçlı yazılımları kaldırmak ve dosyaları onarmak, reklamları yeniden çevrimiçi duruma getirmenize yardımcı olacaktır.
Web sitenizi bir web uygulaması güvenlik duvarı ile koruyun.
Güvenlik duvarı yalnızca sitenizi gelecekteki saldırılara ve virüslere karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda mevcut ve ustaca gizlenmiş kötü amaçlı yazılımları da kaldırır.
Tüm virüsleri kaldırdıktan sonra, reklamlarınızı yeniden göndermeniz gerekir. Web sitenize bulaşma yoksa onay otomatik olmalıdır. Onay hala mevcut değilse, durumun yanındaki konuşma balonunda bulunan “Onaylanmadı” bölümündeki “Reklamlarımı Yeniden Gönder” seçeneğini tıklamanız gerekir.
Çoğu durumda, inceleme bir gün içinde gerçekleşir. Ancak karmaşık incelemeler bir günden fazla sürebilir.
GSC’deki kontrol panelinde hemen bir güvenlik uyarısı görmelisiniz. Değilse, Güvenlik ve Manuel İşlemler’e ve ardından Güvenlik Sorunları’na tıklayın.
Daha fazla bilgi almak için uyarı mesajına tıklayın. “İnceleme İsteğinde Bulun” veya benzeri bir düğme görmelisiniz. Sitenin düzeltildiğinden ve tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra devam edin ve inceleme talebinde bulunun.
İnceleme tamamlandığında bir e-posta almalısınız ve GSC’deki uyarı mesajı kaybolacaktır.
4. Adım: Ekran Görüntüleri
Google’a alanın temiz ve yeniden etkinleştirilmeye hazır olduğunu bildirmek için bazı kanıtlar toplayacağız.
Öncelikle, Google Arama Konsolundaki Güvenlik Sorunları sayfasının, alanın artık temiz olduğunu gösteren bir ekran görüntüsünü alın. Ekran görüntüsüne alan adını eklediğinizden emin olun. Ardından, üçüncü taraf bir web sitesinden bir güvenlik taramasının ekran görüntüsünü almamız gerekiyor. Etki alanınızda güvenlik taramasını çalıştırın ve her şeyin iyi göründüğünden emin olun.
5. Adım: Google ile Tekrar İletişim Kurun
Google’dan aldığınız e-postayı yanıtlayın ve ekran görüntülerini ekleyin. Onlara sitenin temiz olduğunu ve her şeyi yeniden incelemelerini talep ettiğinizi söyleyin. Bu biraz zaman alabilir, bu yüzden sabırlı olun.
Google’dan yanıt almadan önce reklamların onaylandığı ve tekrar yayınlandığı durumlar da olabiliyor, bu yüzden hesabınızı izlemeye devam edin. 36 saat kadar sonra reklamların yayınlanmasını görmezseniz veya destek ekibinden bir yanıt alamazsanız, onları tekrar aramanız gerekir. Onlara kanıt gönderdiğinizi ve Google Search Console’un temiz olduğunu söyleyin. Telefon desteği temsilcileri hızlandırabilir.
Kötü Amaçlı veya İstenmeyen Yazılımları Kaldırmak İçin İpuçları
- Google Search Console’da sitenizin durumunu kontrol edin. Search Console’u daha önce hiç kullanmadıysanız, web sitenizin URL’sini girin ve durumunu görüntülemek için “Mülk Ekle” yi tıklayın. Sitenin size ait olduğunu doğrulamanız gerekebilir.
- Search Console herhangi bir sorun bildirmezse, sitenizde hala Google Ads tarafından tespit edilmiş güvenlik sorunları olabilir. Web yöneticinize veya web barındırma sağlayıcınıza danışın ve aramanızı derinleştirmek için araçlar kullanın. Malwarebytes Security, Virus Cleaner, Anti-Malware gibi kötü amaçlı veya istenmeyen yazılımı tespit etmek için bir araç da indirebilirsiniz.
- Kötü amaçlı veya istenmeyen yazılımları bu şekilde tanımlar ve ardından kötü amaçlı veya istenmeyen yazılımları kaldırmış olursunuz. Daha sonrasında Google, saldırıya uğramış web siteleri için sitenizi onarmanıza yardımcı olacak kaynaklar ve talimatlar sağlar.
- Reklamın hedefini onaramazsanız, bu politikaya uygun yeni bir hedef ile güncelleyin ve incelemeye gönderin.
Bu şekilde hesabınızı güvende tutabilir ve reklamlarınıza devam edebilirsiniz.
Google Ads’in askıya alınmasının nedeni, kötü amaçlı yazılımlar ve bilgisayar korsanlarının web sitenizi Google’a şüpheli görünmeye zorlaması olabilir. Ads ekibini uyaran reklamlara ve içeriğe kötü amaçlı içerik enjekte ederler ve hesabınızı askıya alırlar. Bunlara karşı korunmak için, web sitenizi ve hesaplarınızı dış saldırılardan ve bilgisayar korsanlarından koruyabilen web sitesi güvenliği hizmetine ihtiyacınız var. Bu şekilde hesabınızı güvende tutabilir ve reklamlarınıza devam edebilirsiniz.